keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

KOTIRUOKAA KESÄHUONEESSA

Aamulehden torstain ruokaliitteessä oli houkutteleva perunaruokaohje. Sunnuntain lounaalle aioin sellaisen tehdä. Minun tekeleeni näytti tällaiselta:

Ohje neuvoi keittämään uudet peruna, litistämään ne sen jälkeen uunipannulle, lisäämään yrttejä, mausteita, tomaatinlohkoja, juustoa ja pinnalle voita. Lämmitys 200 asteessa. Tarjoillaan lisäkkeenä muun grilliruoan kanssa. Meidän grillimaistari grillasi pihvejä, en muista mitä laatua, (kun en Makkarabaariin ole toivottu häärääjä), ja makkaroita.
Litisteyt perunat olivat mausteineen maukkaita, kannattaa tehdä toisenkin kerran.

Olihan minulla ruoanlaittoon liityvää puuhastelua keittiön puolella omilla vehkeilläni:


Ilman yrttileikkuria tai yrttisaksia en enää pärjää. Tai no, en ole kokeillut, mutta kelpo välineitä ovat.

                      Pöytä oli katettu kesähuoneeseen Vanhan Rouvan -äitini- jäämistön kesälautasilla.


                            Jälkiruokakahvin kanssa syötiin se kesän ensimmäinen mansikkakakku:


Väkeä odotettiin pöydän täydeltä, mutta yksi neitokainen oli hypännyt ratsun selkään liittyi joukkoon myöhemmin.

Näin meillä kesä toivotettiin tervetulleeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti